Ogłoszenia Gorzów Wielkopolski na M72.pl > Usługi i Firmy > Budowa i Remont > Biesiadowanie z piecem do pizzy (piecem chlebowym)

Archiwalne: Biesiadowanie z piecem do pizzy (piecem chlebowym)

28.06.2018


Najlepszym i najzdrowszym urządzeniem do biesiadowania jest piec do pizzy. Wewnątrz domu może być zamontowany w salonie w obudowie kominkowej, także w pomieszczeniu kuchennym. Posiada bardzo dobrą izolację cieplną, więc może być posadowiony bezpośrednio na blacie kuchennym lub wbudowany w ciąg mebli. Z podstawą i kółkami może być użytkowany na balkonie, tarasie, w altanie, jako wolno stojący w ogrodzie. Bardzo łatwo daje się przestawić, dzięki kółkom. Można go przewieźć na imprezę w inne miejsce. Dostępny jest w wielu wielkościach komory pieczenia. W najmniejszym można upiec jednorazowo jedną pizzę, w największym 5 sztuk, a w wersji profesjonalnej (dla pizzerii, cateringu) nawet 8 sztuk naraz lub 8 kg chleba. Charakteryzuje się rewelacyjnie krótkim czasem rozruchu. Już po 15-20 minutach od rozpalenia można go z powodzeniem użytkować. Jedną pizzę piecze 1,5 minuty. Trzeba więc mocno się uwijać, by nawet najmniejszy z tych pieców efektywnie wykorzystać. Każdy piec do pizzy, dzięki opatentowanej technologii FornInox, jest doskonałą maszyną do gotowania i pieczenia. Krótko po zakupie, można z nim natychmiast ucztować. Rozpalanie i obsługa jego, w porównaniu do tradycyjnego pieca chlebowego murowanego przez zduna, jest banalnie prosta, łatwa i przyjemna. Nawet największy laik i amator w krótkim czasie staje się profesjonalistą. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii wykonania, pieczenie i gotowanie w nim jest łatwiejsze od użytkowania zwykłego grilla. W porównaniu do murowanego pieca chlebowego spala o 2/3 mniej opału, a uzyskuje dużo wyższą temperaturę. Jest bardzo ekonomiczny i wydajny. Niezastąpiony do przygotowywania całych kilku daniowych obiadów i kolacji. Żadne inne kuchenne urządzenie grzewcze nie jest w stanie przygotować tak wysublimowanych i subtelnych smaków różnych potraw, przyrządzić tak aromatycznych, kruchych, delikatnych i soczystych mięs, czy pysznego wyrośniętego pieczywa, delikatnego w środku, a jednocześnie o przypieczonej smakowitej skórce. Cała tajemnica tkwi w potrójnym oddziaływaniu energii na te potrawy w postaci promieniowania, przenikania i konwekcji. To potrójne oddziaływanie występuje tylko w piecu do pizzy. Opalanie drewnem nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat, a potrawy zachowują większość właściwości odżywczych. Dzięki specjalnym przystawkom, można w nim nawet grillować wszystko, co tylko się da. Nie ma praktycznie potrawy, której nie udałoby się w nim przyrządzić. Piec do pizzy, posiadając te wszystkie walory, sprawia, że magiczne chwile z rodziną i przyjaciółmi są jeszcze bardziej wyjątkowe. Jeżeli już go mamy w domu, to wtedy każda impreza stanie się automatycznie wyśmienitą ucztą. Smakołyki wydobywane z pieca do pizzy zachwycą bez wyjątku każdego uczestnika biesiady i na zawsze zakodują mu się w pamięci. Za potrawami z pieca do pizzy przepadają wszystkie dzieci. Bardzo chętnie przygotowują sami swoje autorskie potrawy, a nawet chcą mieć udział w obsłudze pieca. To zabawa dla wszystkich. Do każdego pieca do pizzy można zakupić w opcji oprzyrządowanie i akcesoria do obsługi pieca i do sprawnego przygotowywania potraw, w tym mobilne platformy, na których znajduje się praktyczne kompaktowe wyposażenie kuchni.
Coraz większe uznanie w pizzeriach i u prywatnych osób zdobywają gazowe piece do pizzy. Są wygodniejsze i czystsze w użytkowaniu; nie wytwarzają dymu, tylko rozsiewają wokół siebie aromat gotowanych i pieczonych potraw. W ciasnej zabudowie są mniej uciążliwe dla przewrażliwionych sąsiadów, utyskujących na rozchodzący się po okolicy dym (nawet aromatyczny). Bez użycia zapałek, włącznikiem piezoelektrycznym, można je szybko uruchomić, pokrętłem regulować wygodnie ich mocą, bardzo szybko wyłączyć. Są kompaktowe, lekkie i wydajne. Każdy gazowy piec do pizzy można szybko i bardzo łatwo przekształcić w tradycyjny piec opalany drewnem, gdy tylko przyjdzie nam na to ochota. Specjalną przykrywką zakrywamy palniki gazowe, rozpalamy drewno i po kilkunastu minutach pieczemy lub gotujemy na aromatycznym drewnie. Tego typu uniwersalne piece są zarówno amatorskie jak i w pełni profesjonalne do użytku komercyjnego. Nigdy nie wiadomo, jaki rodzaj pieca będzie nam w danej chwili potrzebny. Szczególnie dotyczy to firm świadczących usługi cateringowe na wyjeździe. Nie wszędzie można użyć pieca do pizzy na drewno, a on jeden zastępuje nam kilka różnych urządzeń gastronomicznych i do tego w najlepszej formie.
Dla osób, które nie chcą, aby potrawy miały kontakt z dymem, a jednocześnie chciałyby ucztować tak smakowicie jak z piecem chlebowym, jest piecopiekarnik na drewno, który można montować w kuchni, salonie, jak i użytkować na zewnątrz w postaci mobilnej kuchni. Jego palenisko z widocznym ogniem opalane jest drewnem, natomiast komora gotowania i pieczenia odzielona jest fizycznie od niego. Komora ma trzy poziomy, które możemy użytkować jednocześnie. Na najniższym ceramicznym pieczemy pizzę, a na pozostałych dwóch poziomach inne potrawy. Piecopiekarnik ma elektryczny termoobieg, który ułatwia szybkie i równomierne opiekanie potraw. Posiada wewnętrzne oświetlenie. Jest uniwersalnym urządzeniem kulinarnym dla amatorów i profesjonalistów.
Więcej tel. 683273341, 606756498 i na www.salonsobkowiak.pl

1 zł